Koffie weetjes

 • Wist u dat mannen graag een kopje koffie gaan halen bij het tankstation om even uit de file te zijn? Liefst 30% van de mannen stopt regelmatig bij het tankstation voor een kopje koffie, bij de vrouwen heeft slechts 20% zin in een heerlijk kopje koffie.
 • Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen beter presteren dan mannen na het drinken van koffie met cafeïne. Vrouwen wisten bepaalde testjes waarbij het geheugen een belangrijke rol speelt beter af te sluiten.
 • Wist u dat een koffieboom 6 jaar nodig heeft om koffiebonen te ontwikkellen. De eerste 6 jaar groeit er geen blessem aan de bomen waaruit de koffie kan worden gehaald.
 • Uit onderzoek dat werd uitgevoerd door het wetenschappelijk tijdschrift Quest blijkt dat de gemiddelde Nederlander meer dan 3 kopjes koffie per dag drinkt.
   
 • Wist u dat mensen die veel koffie drinken minder kans hebben op ouderdoms diabetes (type 2). De universiteit van Californië heeft dit inderzocht.
 • Wist u dat het drinken van koffie voor en tijdens een zwangerschap tot een miskraam kan leiden? Amerikaanse wetenschappers zijn tot de conclusie gekomen dat cafeïne schadelijk is voor het ongeboren kind.
   
 • Weet u wat de reden is om koffie te drinken? Het is nu eindelijk bewezen door een onderzoek onder koffiedrinkers uit te voeren. De Nederlander drinkt koffie om aan het begin van de dag wakker te worden en om gezellig een uurtje bij te kletsen.
   
 • Wist u dat Brazilië voor liefs 25% van de wereldwijde koffieproductie zorgt. Het is hiermee de grootste koffieproducent ter wereld.
   
 • Wist u dat u de koffie beter niet te lang kunt bewaren en geen grote voorraad aan kunt leggen. Dit kan de smaak namelijk sterk beinvloeden, bewaar de koffie in elk geval koel en droog.
   
 • Wist u dat er grofweg 2 soorten koffiebonen zijn, namelijk de Arabica en de Robusta. De Arabica is van goede kwaliteit en groeit niet overal. De Robusta is iets minder van kwaliteit en kan ook op meer plaatsen groeien. De robusta is bitterder van smaak en bevat 2 keer zoveel cafeïne als de Arabica.

Artikelen

Espresso of dessert?‚Äč

Categorie: Koffie+weetjes / 22-12-2023 14:41

Je hebt zojuist genoten van een heerlijk diner. Nu is het tijd voor het dilemma: kies je voor de verrukkelijke zoetheid van een dessert of de traktatie van een rijk, diepe espresso? Hier duiken we in de elementen die je kunnen helpen deze gastronomische raadsels op te lossen.

De kracht van een espresso

Espresso kan een

Lees meer...

Espresso met extra's

Categorie: Koffie+weetjes / 22-12-2023 14:37

Een espresso is een wonder van complexe aroma's en smaken in een klein kopje. Maar hoe kan je deze ervaring nog intenser maken? Door precies de juiste extra's toe te voegen. Duik met ons mee in de koffiecultuur en ontdek hoe je jouw espresso kunt upgraden.

Zoetigheden naast je espresso

Lees meer...

Koffiebonen

Categorie: Koffie+weetjes / 04-02-2013 15:00

Vrijwel iedereen lust er wel een lekker kopje espresso koffie, daarom is het van belang dat de espresso op de juiste manier bereid wordt. De basis voor de perfecte bereiding is de juiste koffieboon. Alleen de juiste espressomachine is niet voldoende. Een goede kop espresso begint bij de keuze van de juiste koffieboon (tip: Lees meer...

Koffiewinkel

Categorie: Koffie+weetjes / 04-02-2013 15:00

Welkom in onze online Koffiewinkel, in onze koffiewinkel op koffietheeplaza.nl vindt u alles wat betrekking heeft op een heerlijk kopje koffie of thee. U kunt bij ons terecht voor de beste koffiemachines en natuurlijk de bijbehorende koffie. Wij hebben een uitgebreid assortiment in zowel de standaard koffiezetapparaten, maar vanzelfsprekend o

Lees meer...

Espressoautomaat

Categorie: Koffie+weetjes / 04-02-2013 14:59

Één van de belangrijkste eisen om een lekkere espressokoffie te maken is de espressomachine. Het is belangrijk dat de espresso op de juiste manier bereid wordt. De espressomachine dient te zijn afgesteld tussen de 8 en 10 millibar, dit is nodig om de juiste smaak uit de bonen te kunnen halen.

Wij hebben een groo

Lees meer...

Koffierecepten