Koffiesoorten

Zoals bij iedereen wel bekend is zijn er verschillende soorten koffie en nog veel meer verschillende soorten koffiesmaakjes en koffievarianten. Koffie is er in de vorm van koffiebonen, in de vorm van filterkoffie. Tegenwoordig zijn er echter steeds meer varianten zo is er ook oploskoffie, koffiepads en koffiecups.

Koffiesoort

Welke koffiesoort nu de juiste is hangt meestal af van de koffiemachine die er wordt gebruikt. Een standaard koffiezetter werkt doorgaans met 'gewone' filterkoffie. De verkoop van koffiebonen neemt de laatste jaren sterk toe, dit heeft mede te maken met de vele functies die een moderne koffiemachine met zich meedraagt. Deze machines werken allemaal met behulp van koffiebonen of espressobonen.

Koffiebonen

De koffieboon is er natuurlijk ook weer in verschillende varianten. Het is maar net afhankelijk van de herkomst van de koffieboon. Het land van herkomst geeft een aparte touch aan de koffieboon die zorgt voor specifieke smaakaroma's die passen bij de perfecte kop koffie.

Met de juiste koffieboon kun je de smaak kiezen die perfect aan je wensen voldoet, de koffieboon bepaald ook mede de sterkte van de koffie. Voor het bereiden van de juiste koffie is het dan ook van belang om de juiste boon te kiezen.

Filterkoffie

Filterkoffie is min of meer de `gemakkelijke` variant van koffie. Deze koffie is al gemalen en hier hoeft alleen maar water aan toegevoegd te worden. Vanzelfsprekend is het bij filterkoffie slechts beperkt mogelijk om zelf een persoonlijke touch aan uw koffie te geven.


Kortom er is koffie in verschillende soorten met elk zijn eigen smaak (Bron: Koffieunie).

Koffierecepten